tisdag 15 juli 2014


Sverige möter Japan

Nä, ingen landskamp. Matlagning tänkte jag. Enkelt gör du den japanska rätten yakiniku hemma. Försvenska den och ta bort sesamfröna. Skiva entrecôte fint och marinera i c:a 0.5 dl soja, ganska mycket socker (tre kaffeskedar typ) och en centimeter riven ingefära. Medan köttet marinerar tar du och strimlar vitkål fint (ett halvt litet huvud)och ung. två morötter (även dem fint strimlade). Fräs på vitkålen och morötterna tills de mjuknar. Tillsätt en del vatten så du inte bränner anrättningen. Du vill ju inte att din drottningtiara i köket skall hamna på sned.

När vitkålen är mjuk stjälper du ned köttet i wokpannan och svänger lite lätt med pepparburken över det hela.

Simsalabim, Klart.

Bjud ris till.

Detta är en maträtt för en kvinna som vill ha tid till mycket men ändå kunna trolla fram en god middag utan alltför mycket besvär.

Överkurs. Servera i skål tillsammans med kinapinnar. Barn hemma? Succén är given. (Jag vet)

E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar