Sverige möter Japan
Nä, ingen landskamp. Matlagning tänkte jag. Enkelt gör du
den japanska rätten yakiniku hemma. Försvenska den och ta bort sesamfröna.
Skiva entrecôte fint och marinera i c:a 0.5 dl soja, ganska mycket socker (tre
kaffeskedar typ) och en centimeter riven ingefära. Medan köttet marinerar tar
du och strimlar vitkål fint (ett halvt litet huvud)och ung. två morötter (även
dem fint strimlade). Fräs på vitkålen och morötterna tills de mjuknar. Tillsätt
en del vatten så du inte bränner anrättningen. Du vill ju inte att din
drottningtiara i köket skall hamna på sned.
När vitkålen är mjuk stjälper du ned köttet i wokpannan och
svänger lite lätt med pepparburken över det hela.
Simsalabim, Klart.
Bjud ris till.
Detta är en maträtt för en kvinna som vill ha tid till
mycket men ändå kunna trolla fram en god middag utan alltför mycket besvär.
Överkurs. Servera i skål tillsammans med kinapinnar. Barn
hemma? Succén är given. (Jag vet)
E
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar