söndag 28 september 2014

Marta och Maria

Vi gillar att umgås. Vi gillar också att vara effektiva. Idag är vi supereffektiva - vi umgås och har bloggmöte över en kopp rättvisemärkt kyrkkaffe. Förmiddagen har ägnats åt körsång och gudstjänst. Lunchen bestod av en varmkorv i bröd som hastigt inmundigades, innan det var dags att servera korv till de andra gudstjänstbesökarna. Nu - pusta ut och passa på att blogga lite.

Men ska man verkligen stressa så i kyrkan? Är inte kyrkan en plats för frid och att kontemplation? Nja, vi ser det mer som att kyrkan kan fungera som både och - idag mest som en källa till glädje, värme och sång! Med många besökare blir det också mycket som ska liksom ruljera - därav effektiviteten!

Dagens predikan handlade om systrarna Marta och Maria, den ena tyckte att hon gjorde "allt", städar, fixar och donar, medan syrran satt vid Jesu fötter och lyssnade. Texten gestaltades genom att fokusera på de val vi gör i vårt liv och att Gud alltid finns där som ett ledljus. Som en symbol för det fick alla gudstjänstbesökare en liten ficklampa med LED-ljus efter gudstjänsten. Fiffigt!

A och E



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar